Neka se lokalni glasovi čuju (2.dio) – 1.3.2014.-30.9.2014.

Neka se lokalni glasovi čuju (2.dio) – 1.3.2014.-30.9.2014.

Neka se lokalni glasovi čuju – II.dio, nastavak je projekta proveden 1.3.2014. – 30.9.2014. uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Mladi na djelu, podakciju 5.1. Sastanci mladih i osoba odgovornih za politiku prema mladima uz sufinanciranje Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u RH.

Projekt obuhvaća umrežavanje predstavnika mladih i članova Savjeta mladih u svih 14 gradova koji su bili uključeni u 1. dio projekta no i nove mlade suradnike te njihovu edukaciju vezanu uz funkcioniranje i ulogu Savjeta mladih u lokalnim zajednicama s naglaskom na sektor mladih, strukturirani dijalog, politike za mlade, demokratske procese odlučivanja, zagovaranje, umrežavanje i sl.

Centralno dvodnevno događanje održalo se u Rijeci 4. i 5. lipnja 2014. prilikom kojeg se okupilo 15 predstavnika mladih (Savjeta mladih) i isto toliko predstavnika izvršne vlasti svih 14 jedinica lokalne samouprave unutar Županije, uključujući Županiju.

Događaj je to koji je imao za cilj nastaviti proces konzultiranja mladih i njihovog uključivanja u procese donošenja odluka vezanih za same mlade, osnažiti mlade u definiranju problema kojeg žele putem istog riješiti u partnerstvu s predstavnicima vlasti te utjecati na unaprjeđenje politike za mlade sukladno specifičnim potrebama u zajednici s kojima se mladi suočavaju u svakodnevnom životu.

Pogledajte video o projektu i održanom sastanku:

Publikaciju koja sadrži zaključke, detektirane probleme od strane samih mladih te njihova konkretna rješenja koja predlažu, pronađite ovdje.

Fotografije s održanog dvodnevnog sastanka: