Partnerske organizacije

Kao regionalni info-centar za mlade iniciramo i potpomažemo osnivanje Info centara i Info točaka za mlade u našoj kao i susjednim županijama koje čine našu regiju. Osim naše Primorsko-goranske županije, riječ je još o Istarskoj, Karlovačkoj i Ličko-senjskoj županiji.

Također, brinemo o edukaciji i stručnom usavršavanju osoba koje pružaju usluge informiranja i savjetovanja mladih, superviziramo njihov rad, zagovaramo razvoj te radimo na strategiji sustava informiranja i savjetovanja mladih u regiji.

Kao temelj zagovaračkih napora, sustavnog i strateškog razvoja mreže info centara za mlade i kvalitetnih usluga informiranja i savjetovanja mladih te općenito unaprijeđenja kvalitetnog djelovanja mladih i za mlade u društvu, osmislili smo i inicirali potpisivanje Povelje o suradnji i partnerstvu Regionalnog info centra za mlade Rijeka sa svih 14 gradova u Primorsko-goranskoj županiji.

Potpisivanjem povelje, gradovi su iskazali svoju otvorenost i predanost razvoju profesionalnog rada s mladima s ciljem ostvarivanja određenih, specifičnih ciljeva na dobrobit mladih u svim lokalnim zajednicama unutar Županije.

Udruge za mlade kao naše partnerske udruge i nositelji Info-centara za mlade u svojim županijama odnosno gradovima Labinu, Karlovcu, Gospiću i Puli su:

Alfa Albona (Labin)

 

Carpe Diem (Karlovac)

Bužimski izvori (Gospić)

Udruga ZUM (Pula)