Online vršnjački informatori

Online vršnjački informatori

S ciljem razvoja vršnjačkog informiranja i vršnjačke podrške u Rijeci, partneri smo na međunarodnom Erasmus+projektu “Peer-to-peer! nositelja udruge Creativitas iz Litve a kroz Zajednicu informativnih centara Hrvatske, zajedno s još sedam partnerskih zemalja (Litva, Latvija, Estonija, Luksemburg, Španjolska, Portugal i Bosna i Hercegovina).

Nakon ERYICA-inog treninga održanog u Litvi u ožujku ove godine, naše mlade volonterke Leonila i Marina, osmislile su pilot projekt koji se temelji na dvije glavne aktivnosti u koje smo uključili zainteresirane riječke srednjoškolce te oformili dvije skupine on-line vršnjačkih informatora:

  • Mladi novinari regionalnog info portala za mlade
  • On-line vršnjački pomagači – administratori Facebook grupe kao on-line prostora za pitanja srednjoškolaca (uz potporu i superviziju naših djelatnika).

Za sve sudionike po grupama organizirane su i provedene edukacije koje se sastoji od jednodnevnih radionica u sklopu kojih su vršnjački informatori dobili nekoliko (novinarskih) zadataka koje trebaju izvršiti tijekom travnja i lipnja 2015.

Cilj cijelog projekta je educirati mlade srednjoškolce o tome što je točno vršnjačko informiranje, zašto je ono važno i potrebno te istražiti koje su potrebe te ciljane skupine (od 14 do 18 godina) u našoj lokalnoj zajednici.

Ukoliko ste zainteresirani za uključivanje slobodni ste kontaktirati nas.

Tim projekta:

Leonila Marač, [email protected]; 099/4209-002
Marina Pejčinović
Diana Kovačić, supervizija