Polivalentni centar za mlade // Klub za mlade

Vrijeme trajanja projekta: ?

Centar koji djeluje u sklopu Udruge namijenjen je osmišljavanju i realiziranju programa od interesa mladih za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, njihov sveobuhatan i kvalitetan razvoj.

Cilj programa je osnaživanje mladih za uključivanje kao korisnika, volontera ali i kao izvoditelja programa. Poseban naglasak stavljen je na podršku idejama/inicijativama/projektima mladih s ciljem njihova osnaživanja za sudjelovanje u zajednici te samoaktualizaciju.

Inkubator za mlade // udruge mladih // udruga za mlade

Riječ je o platformi za pružanje usluga podrške mladima i udrugama mladih. Riječ je o inovativnoj sveobuhvatnoj usluzi koja obuhvaća niz usluga i to: stručne, tehničke, logističke i medijske podrške za ideje/inicijative/projekte mladih koje pružaju certificirani i iskusni stručnjaci u radu s mladima.

Kroz jednogodišnji ciklus, svaka mlada osoba, skupina, udruga mladih/za mlade ima mogućnost besplatnog korištenja navedenih usluga ukoliko je riječ o ideji/inicijativi/projektu u skladu s ciljevima udruge a usmjerena na dobrobit mladih tj. korisnika kao i društva odnosno zajednice.

A one su sljedeće:

 1. stručna podrška – informiranje, savjetovanje, edukacija, supervizija, mentorstvo (o pisanju, provođenju i izvještavanju inicijative/projekta, financijskom upravljanju, društvenoj odgovornosti, poduzetništvu, informatičkoj pismenosti; osnivanje udruge, osnove administracije i zakonske regulative udruga mladih);
 1. tehnička podrška (ustupanje tehničke opreme dostupne u udruzi : prijenosna računala, projektor, printer, skener, diktafor, digitalni fotoaparat, video kamera, razglas, stalak i platno za projektor;
 1. logistička podrška (besplatno korištenje uredskog prostora,  prostorije za sastanke, dvorane za edukacije i aktivnosti mladih);
 1. medijska promocija (osnaživanje za odnose s javnosti kroz učenje pisanja objava za medije, organiziranja konferencije za tisak, pisanje najava i vijesti za portale, pomoć u komuniciranju inicijative/projekta mladih u medijima, plasiranje istog u medijskom prostoru udruge: radio emsija za mlade SONDA, regionalni info portal za mlade www.info-mladi.info, web udruge www.umki.hr , Europski portal za mlade, SEED (info projekt Grada Rijeke), društvene mreže (Facebook, Twitter, YouTube, Instagram).

Za vrijeme podrške, mladima je na raspolaganju tim stručnjaka angažiranih u Centru za stručnu podršku sukladno raznim područjima (administracija, ICT podrška, umrežavanje, odnosi s javnosti, edukacija i dr.). Kod novijih udruga potiče se partnerstvo u provođenju projekata s iskusnijim i uspješnijim udrugama radi njihova osnaživanja, te su korisnicima omogućeni kontakti s vanjskim suradnicima Udruge sukladno njihovom području interesa radi daljnjeg razvoja  projekata mladih iznjedrenih u sklopu inkubatora. Za korisnike projekta izvan područja grada Rijeke, omogućena je mobilna usluga, odnosno obilazak tima stručnjaka korisnicima u regiji prema potreba i prethodnom dogovoru (savjetovanje, edukacija, supervizija) kao i ostala podrška moguća putem online alata (skype, e-mail, google docs, društvene mreže i dr.)


Za podnošenje zahtjeva za korištenje usluga inkubatora (prostor, oprema) potrebno je ispuniti, pečatirati (ako je primjenjivo) i e-mailom poslati Izjavu o korištenju inkubatora na [email protected]. 

Predlažemo korisnicima da se upoznaju s uvjetima korištenja usluga opisanom u Protokolu (informacije o uvjetima korištenja usluga inkubatora).

Preuzmi:

EU knjižnica za mlade

U sklopu kluba odnosno udruge oformili smo specijaliziranu knjižnicu za mlade s preko 780 različitih izdanja u više kategorija on interesa mladih. Pa tako u njoj možete pronaći zaista relevantne naslove iz:

 • Europske unije / EU programa
 • rada s mladima (youthwork)
 • politika za mlade
 • ljudska prava / demokracija / prevencija
 • sport
 • umjetnost (dizajn)
 • lokalna zajednica / javna uprava

i brojne druge kategorije.

Neprofitni mediji za mlade

U sklopu PVC-a uređujemo i našu tjednu radio emisiju za mlade SONDA koja se uživo emitira svakog četvrtka u 17.30 h na Radio Korzu.

Radio emisija otvorena je za prijedloge, gostovanje, uređivanje i vođenje svim mladima s novinarskim, voditeljskim, glumačkim iskustvom te onima koji imaju želju i ambiciju steći ih.

Regionalni portal za mlade 

Jedinstveni portal za mlade u Hrvatskoj namijenjen kvalitetnom informiranju mladih na području naše i tri okolne županije a koji implementira sve smjernice EU strategije za mlade i Nacionalnog programa za mlade.

Tijekom cijele godine otvoren je poziv svim mladima, onima koji rade s njima kao i dionike cjelokupnog sektora mladih na suradnju odnosno na objavljivanje svih relevantnih informacija za mlade. Vaše upite, prijedloge, komentare, sugestije i kritike, šaljite nam na kontakte Udruge.

U sklopu Centra provodimo razne akcije obilježavajući na taj način i brojne relevantne datume poput:

 • 17.04. – Europski dan informiranja mladih
 • travanj – lipanj – Europski tjedan mladih
 • 12.08. – Međunarodni dan mladih
 • 24.10. – Svjetski dan dostupnosti informacija
 • 16.11. – Međunarodni dan tolerancije – sudjelovanje na kampanji Oboji svijet tolerancijom Foruma za slobodu odgoja

Također, u sklopu programa kluba za mlade organiziran je veliki raspon aktivnosti od yoge, kreativnih likovnih i glazbenih radionica i dr.

Savjetovalište za roditelje darovite djece i mladih

Centar za poticanje darovitosti i naša Udruga pokrenuli su savjetovalište za roditelje darovite djece. Savjetovalište će raditi svaki prvi utorak u mjesecu u prostoru Udruge Regionalni info-centar mladih Rijeka – UMKI u Kružnoj ulici 8, Rijeka od 17,30 sati do 19,00 sati u sklopu Polivalentnog centra za mlade.