Nove mogućnosti – veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih

Nove mogućnosti – veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih

Vrijeme trajanja projekta: ?

“Nove mogućnosti – veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih” europski je projekt čiji je cilj unaprijediti zapošljivost i fleksibilnost tržišta rada nezaposlenih mladih osoba. 

Projekt je sufinanciran sredstvima EU programa IPA, a provest će se u suradnji s partnerskim organizacijama iz Primorsko-goranske i Osječko-baranjske županije. Osim naše udruge to su još Volonterski centar Osijek, Proni centar za socijalno podučavanje iz Osijeka, Grad Osijek te Grad Rijeka.

Riječ je o projektu koji se bavi unaprjeđenjem znanja i vještine nezaposlenih mladih potrebne za tržište rada kako bi povećali mogućnosti za zapošljavanje, a čiji je cilj u potpunosti iskoristiti postojeće resurse neprofitnih organizacija te povećati mogućnosti samozapošljavanja mladih u Hrvatskoj.

U sklopu projekta educirat će se 80 nezaposlenih mladih ljudi do 29 godina starosti, po 40 iz svake županije, i to svih stupnjeva obrazovanja, s radnim iskustvom i bez njega, uključujući i mlade s poteškoćama u razvoju. No, osim što će se mladima omogućiti stjecanje znanja i vještina koje se traže na tržištu rada, i to posebice u organizacijama civilnog društva i u području društvenog poduzetništva, pružit će im se i prilika za primjenu stečenog znanja omogućavanjem prakse uz savjetovanje i mentorstvo, prvenstveno u udrugama.

Projekt se provodi od siječnja 2015. do rujna 2016. godine. Vrijedan je 180.640,61 eura, s time da je putem komponente Razvoj ljudskih potencijala unutar EU fonda IPA, točnije natječaja “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja” osigurano 94,99% sredstava, dok će ostatak sredstva osigurati Udruga Smart i Grad Rijeka.