EVS u UMKI-ju

Prva smo riječka udruga akreditirana za primanje, koordinaciju i slanje volontera preko EVS programa

Udruga Regionalni info-centar za mlade Rijeka – UMKI u veljači 2015. akreditirana je za slanje, primanje i koordiniranje EVS projekata, programa Erasmus+. Akreditacija je odobrena na period od 3 godine. Za to vrijeme, u svakom turnusu (turnus može trajati od 2 do 12 mjeseci), možemo primiti do 5 stranih volontera.

Europska volonterska služba odnosno kraće EVS, funkcionira na način da mlade osobe od 17 do 30 godina, imaju priliku volontirati u bilo kojoj europskoj državi.

 

Kada mlada osoba odluči otići volontirati, to podrazumijeva period od minimalno 2 mjeseca odnosno maksimalno 12 mjeseci boravka. Što se tiče troškova smještaja i prehrane, oni su pokriveni, kao i mjesečni džeparac.

Sve počinje tako da mlada osoba pronađe organizaciju čiji plan i program rada odgovara njihovim željama. Akreditirane europske organizacije, koje primaju volontere možete pronaći u Bazi organizacija (http://europa.eu/youth/evs_database).

Stoga sve mlade osobe, između 17 i 30 godina, koje su zainteresirane za volontiranje, edukaciju, upoznavanje novih zemalja, ljudi i kultura, mogu nam se javiti putem mail adrese [email protected] ili doći osobno u Kružnu 8, gdje se nalazimo.

Više informacija o EVS programu svakako potražite na linku.

EVS: Culturemotion (Rijeka, Croatia, 1. 3. – 31. 7. 2018.)

The city of Rijeka, a hometown of Regional Youth Info Centre Rijeka – UMKI, was declared a European Culture Capital for 2020 and it will by then, develop a series of cultural events with a strong European dimension.

The goal of Rijeka as ECC2020 is to improve the range and variety of cultural offerings in the city, expand access and participation in culture, strengthen the cultural sector’s capacities and its links with other sectors, and to increase the international visibility and profile of the city and region.

The main objective of project Culturemotion is to develop a multicultural network for an open dialogue and exchange of experiences and knowledge and to produce public art and design exhibitions.

Find more in info pack.

EVS u Makedoniji!

Makedonska Koalicija SEGA poziva zainteresirane mlade da se prijave za volontiranje na projektu Information Access for Youth. 

Projekt traje 12 mjeseci, od 15. rujna 2017. do 15.rujna 2018., te će u Prilepu ugostiti tri volontera iz Francuske, Bugarske i Hrvatske.

Volonterske aktivnosti sastoje se od:

1. Promocije Info centra za mlade Prilep,

2. Informiranja mladih,

3. Promocije EVS programa,

4. Implementacije kreativnih radionica s djecom i mladima,

5. Proslave relevantnih datuma,

6. Planiranja, organiziranja i implementacije interkulturalnih večeri,

7. Provedbe Language Cafea,

8. Sudjelovanja na važnim događanjima unutar organizacije

9. Satova jezika,

10. Osmišljavanja i implementacije osobnih projekata,

11. Koordinacijskih sastanaka između Info SEGA-e i Koalicije SEGA te

12. Rada na svakodnevnim aktivnostima Info SEGA-e i Koalicije SEGA.

Svim volonterima će tijekom trajanja projekta biti osigurani smještaj, novac za hranu i džeparac, a putni troškovi od kuće do Prilepa bit će u potpunosti pokriveni. 

Više o cijelom projektu pronađi u Info packu i javi nam se kako bismo zajedno započeli proces pripreme za 12-mjesečnu avanturu Europske volonterske službe u prekrasnoj Makedoniji!

Volontiraj u Sloveniji!

Organizacija Brez izgovora / No Excuse iz Ljubljane traži jednog volontera/ku iz Hrvatske za volontiranje u projektu Sustaintour

Radi se o projektu koji naglašava važnost i interdisciplinarnost turizma. Mladi ljudi

 vole putovati te otkrivati nove kulture i jezike. Turizam je, pogotovo za mlade ljude, bitan izvor iskustvenog učenja. U udruzi Brez izgovora na taj proces gledaju kroz prizmu održivog razvoja koji kombinira interakciju prirode, ekonomije i društva. Cilj projekta izraditi ideju održivog turizma u Sloveniji s primjerima dobre prakse iz inozemstva.

Pozivaju se mladi od 18 do 30 godina da se prijave za sudjelovanje u ovom odličnom projektu te steknu vrijedna znanja i iskustva.

Početak volontiranja je predviđen za lipanj 2016., a trajat će do svibnja 2017. Svi troškovi puta, smještaja i hrane bit će 100% pokriveni.

Saznaj više ovdje i javi nam se!

Traže se EVS volonteri! // EVS volunteers needed!

Traže se EVS volonteri za projekt Happy Feet u trajanju od 9 mjesec. Projekt je započeo početkom veljače 2016. i trajat će do kraja godine. Trajanje same volonterske sluđbe je 9 mjeseci od početka ožujka 2016. do kraja studenog 2016. Više o projektu pročitajte ovdje.

//

We are looking for EVS volunteers for the project called Happy Feet, for a period of nine months. The project began in February 2016 and will last until the end of the year. The duration of a volunteering service is 9 months – from the beginning of March 2016 to the end of November 2016. Here you can find more about the project.