Sudjelovali smo na svečanoj konferenciji u povodu proslave 30 godina programa Erasmus

U ponedjeljak, 27. 11. 2017., sudjelovali smo na svečanoj konferenciji u povodu proslave 30 godina programa Erasmus, koja se održavala u Zagrebu, u Hotelu Westin.

Pozdravne govore održali prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Tibora Navracsicsa, povjerenik Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, kao i mr.sc. Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

U nastavku konferencije, dodijeljene su nagrade studentima koji su bili uključeni u Erasmus program te je predstavljeni programi Europske unije koji su mijenjali Hrvatsku i rezultate od 2009. do danas.

Održana je i panel diskusija pod nazivom Izazovi nove generacije programa – Kako od Erasmusa+ učiniti Erasmus++ u kojoj su sudjelovali dr.sc. Branko Ančić (Institut za društvena istraživanja), Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, prof.dr.sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, Antun Kovačić, ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek te Iva Sedlić, voditeljica projekata iz Europskog doma Slavonski Brod).

Po završetku panel-rasprave dodijeljene su VET povelje i eTwinning nagrada Comet i time je konferencija završila.