Izložba Oboji svijet u Narodnoj čitaonici u Rijeci!

U ponedjeljak, 4. prosinca 2017. u 13 sati, u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka otvoramo izložbu učeničkih radova „Oboji svijet“.

Na navedenoj izložbi bit će izloženo 56 likovnih i literarnih radova učenika osnovnih i srednjih škola iz Primorsko-goranske i Istarske županije pristiglih na natječaj Foruma za slobodu odgoja pod nazivom „Oboji svijet“, koji je za cilj imao promociju tolerancije, nenasilja, mirnog rješavanja sukoba, izgradnje mira, poštivanja različitosti i ljudskih prava te poticanja kreativnog i inovativnoga promišljanja učenika i učenica.

Na izložbi će sudjelovati i učenici Osnovne škole Eugen Kumičić, Dora Garac, Antonella Briševac i Dino Škrobonja, dobitnici nagrade u kategoriji Oboji svijet glazbom, koji će s pjevačkim zborom 5. – 8. razreda izvesti nagrađenu pjesmu Boje svijeta.

U natječaju je sudjelovalo preko 1770 učenika/ica i 257 mentora/ica iz 20 županija i inozemstva, iz 172 odgojno obrazovne ustanove s ukupno 669 učeničkih radova. Od toga, Komisija sastavljena od odgojno-obrazovnih stručnjaka i volontera Foruma za slobodu odgoja, odabrala je 35 radova koje je posebno nagradila za promicanje tolerancije i dijaloga, inovativnost, kreativnost, razrađenost ideje i sveukupnu kvalitetu.

Natječaj se provodio u partnerstvu s organizacijama civilnoga društva – Regionalnim info-centrom za mlade Rijeka – UMKI, Udrugom Most iz Splita, Volonterskim centrom Osijek i Centrom za mlade Čakovec – od 4. rujna do 27. listopada 2017. godine na razini cijele Hrvatske.

Izložba će ostati otvorena do 15. prosinca 2017.