Sudjelovali smo na Streetstivalu – festivalu uličnoga dela u Ljubljani

U četvrtak, 23. 11. 2017., sudjelovali smo na Streetstivalu – festivalu uličnoga dela u Ljubljani, u organizaciji Mreže Mlada ulica iz Ljubljane.

Festival je počeo predstavljanjem nacionalnog stanja uličnog rada s mladima u Sloveniji, a nastavljen je govorom po principu TEDx kojeg je na poziv Mreže Mlada ulica održao naš Zoran Stevanović na temu rada s mladima, kroz kojeg je podijelio vlastito iskustvo i naglasio važnost dopiranja do i uključivanja svih skupina mladih ljudi.
U nastavku programa održan je okrugli stol na temu Što je ulični rad s mladima? na kojem su sudjelovali predstavnici organizacija mladih i za mlade iz Slovenije: Matjaž Medvešek (MISSS), Maruša Gajić (Zavod Bob), Nejc Benčič (Mladi zmaji), Matej Knep (NewPrevent), Rafo Pinosa (OE Skala) i Manca Bizjak (DrogArt), a kojeg je moderirala Ksenja Perko.

Nakon pauze za ručak održana je radionica ABC uličnog rada s mladima na kojoj se nastojalo definirati pravila i osnove rada s mladima, a potom i Tržnica aktivnosti uličnog rada s mladima na kojoj su se predstavile organizacije mladih i za mlade iz Slovenije sa svojim promotivnim alatima i metodama uključivanja mladih.