Gle što MOGU – Mladi odlučuju, govore i utječu

U petak, 3.6.2022. u hotelu Academia u Zagrebu održala se javna rasprava “Gle što MOGU – Mladi odlučuju, govore i utječu”. Riječ je o raspravi na temu rezultata provedbe istoimenog projekta od strane MMH-a. Na temelju održane rasprave i cjelokupnog dotadašnjeg projekta izraditi će se objedinjeni zaključci i preporuke. Svrha projekta je povećati aktivno sudjelovanje mladih u lokalnim i nacionalnim zajednicama kako bi stekli platformu kroz koju mogu izraziti svoje potrebe.

Kroz projekt odrađena su istraživanja o potrebama i brigama mladih u RH, a samo je istraživanje bilo podijeljeno na četiri regije unutar Hrvatske kako bi se stekao dojam jesu li problemi specifični za područje ili je ipak riječ o nečemu univerzalnome. Kada je riječ o najistaknutijim problemima ne treba čuditi da ih svi mladi dijele, stavivši zapošljivost poslije završenog obrazovanja kao temeljni problem.

Upravo kroz informiranje i sudjelovanje u ovakvim projektima, mladi imaju mogućnost stjecanja dodatnog uvida u funkcioniranje društva što će im svakako koristiti u savladavanju prepreka koje će im se naći na putu.

Više o projektu na: https://www.mmh.hr/projekti/gle-sto-mogu-mladi-odlucuju-govore-i-utjecu