Akcija preuređenja Kružne ulice

Udruga Urbani separe je pokrenula projekt ozeljenjavanja i preuređenja Kružne ulice u Rijeci. Partneri na projektu su Sekcija mladih Društva arhitekata Rijeka, udruga RiRock, Radio Roža, OKC Palach, Galerija SKC, Društvo multiple skleroze PGŽ, Matica umirovljenika Rijeka, Prva riječka hrvatska gimnazija i UMKI.

U sklopu projekta održati će se radna akcija, a što i kako možete vidjeti u pozivnici Urbanog separea koju donosimo u nastavku.

“Tko je ikada rekao da ulice u centru grada moraju biti parkovi betona? Naša Kružna trenutno je jedan divni, šareni i važan gradski “park”, ali nažalost – od betona.

POMOZI DA OZELENIMO KRUŽNU!

Sadimo u nedjelju, 12.6., od 16 sati kada je Kružna već u hladu.

DOĐITE UPRLJATI RUKE U NEDJELJU!

U 15 velikih betonskih cijevi za kanalizaciju sadimo preko 100 biljaka – od pravih stabala, preko grmlja, cvijeća i začinskog bilja, pa do trave. Svaka biljka je pažljivo odabrana, mnoge su jestive, mnoge ćemo kada narastu svi moći koristiti. Imamo divna stabla limuna, bergamota, crvenog japanskog javora, ginka… Imamo vrste koje nikada prije nisu bile u javnom prostoru Rijeke.

Ako imaš vremena i mišića (a znamo da ovo drugo imaš), pomozi nam već u subotu da u 10 sati u Palach prenesemo betonske cijevi i 50 vreća zemlje koji će nam trebati za sadnju.

Gdje, što i kako sadimo, pažljivo smo isplanirali na radionici s udrugama i susjedima Kružne u subotu, 4.6. Osigurali smo nešto rukavica i alata (lopatica), ali ako imaš svoje – ponesi! Garantiramo pravo zdravo druženje, a “podmazivat” će ga i Radio Roža koja će nam puštati glazbu. DOĐI DA ZASADIMO KRUŽNU!”