UMKI je partner na projektu Youth Information Workers fit for Youth

Koalicija organizacija mladih i za mlade SEGA u partnerstvu s Regionalnim info-centrom za mlade Rijeka – UMKI i Europskom agencijom za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) provodi europski projekt pod nazivom Youth Information Workers fit for Youth, koji je započeo početkom listopada 2016., a trajat će sve do konca ožujka 2017. godine. Cilj ovog projekta je poboljšati kvalitetu informacija za mlade razvijajući vodič za sve one koji rade s mladima u polju informiranja mladih, a koji će se temeljiti na iskustvima uključenih organizacija i primjerima dobre prakse.

U sklopu projekta izrađuje se anketa koja će pomoći u prepoznavanju potreba svih onih koji rade s mladima, što će pak dati uvid u način na koji oni dijele informacije od važnosti za mlade, koje alate koriste i kojim se metodama služe. Osim toga, detektirat će se izazovi na koje nailaze prilikom informiranja mladih i načini na koje se ti izazovi savladavaju. Projektom će se skupiti različita iskustva i razmišljanja o tome kako poboljšati i standardizirati rad s mladima u području informiranja kako bi se stvorila snažna mreža info centara za mlade diljem Europe.

U ožujku će se također održati i petodnevni trening u Makedoniji kojeg će voditi predstavnici Regionalnog info-centra za mlade Rijeka i ERYICA-e, a koji će, kroz dijeljenje alata i metoda rada s mladima, pomoći u osnaživanju makedonskih youthworkera.

Aktivnosti projekta možete pratiti na njegovoj Facebook stranici.

Projekt je financiran od strane Erasmus + programa.