Otvoren natječaj Oboji svijet!

I ove godine Forum za slobodu odgoja raspisao je tradicionalan natječaj “Oboji svijet!” za sve učenike i učenice, kao i njihove mentore.

Novost ove godine je jedna dodatna tema o kojoj želimo čuti, vidjeti i slušati vaša promišljanja: Godine 2015. Ujedinjeni narodi su usvojili Program za održivi razvoj do 2030. godine, a mi vas pozivamo da se upoznate s Programom za održivi razvoj, sa samim ciljevima, istražite što se tim ciljevima želi postići, a ono što je najvažnije, kroz svoje radove šaljite prijedloge, ideje i same akcije kako mi kao pojedinci možemo doprinijeti ispunjavanju pojedinoga cilja: tolerancijom, poštivanjem ljudskih i dječjih prava, prihvaćanjem različitosti, izgradnjom mira, nenasilnim rješavanjem sukoba, pluralizmom, održivim i pravednim društvom.

Ne moramo pokušavati riješiti probleme svijeta, ali možemo aktivno sudjelovati i stvarati kvalitetniju, pozitivniju i humaniju zajednicu u kojoj živimo! Time ipak utječemo i na sam svijet koji želimo bojiti šarenim bojama tolerancije!
Početne informacije o globalnim ciljevima možete pronaći na ovoj poveznici.
Za još jedan izazov kojim se možete baviti tijekom cijele školske godine nevezano za natječaj, potičemo vas da odaberete jedan cilj i aktivno doprinesete njegovu ostvarivanju tijekom cijele školske godine!
Natječaj je otvoren od 4. rujna 2017. do 27. listopada 2017. godine. Poziv možete preuzeti ovdje: http://bit.ly/2gDzQS6.
Novina ovogodišnjega natječaja su online prijave, tako da vam skrećemo pažnju da dobro pročitate pravila natječaja kako se ne bi dogodilo da neki rad ne stigne na natječaj. Poveznica na online prijavu je http://bit.ly/OS_Prijava.

Natječaj „Oboji svijet“ provodi Forum za slobodu odgoja u partnerstvu sa organizacijama civilnoga društva: Most iz Splita, Regionalni info-centar za mlade Rijeka – UMKI, Volonterski centar Osijek, Centar za mlade Čakovec.