Održali smo Erasmus živu knjižnicu u Palachu

Erasmus živa knjižnica održana je u subotu, 20. 1. 2018., u riječkom Palachu u suradnji s udrugom Erasmus Student Network Rijeka.

Kroz druženje u neformalnom ton. mladi su upoznati s različitim društvenim manjinama, zanimljivim pojedincima te njihovim pričama o prevladavanju granica, barijera i predrasuda. Potaknuti su na širenje vidika i korištenje mogućnosti koje se nude mladima u okviru različitih programa mobilnosti Europske unije.

Žive knjige su bili: Vitomir Maričić, bivši reprezentativac u ronjenju na dah i voditelj spasilačke službe na bazenima Kantrida; Đemka Toskić, nekadašnja predsjednica udruge „Romska budućnost“ borkinja za obrazovanje i ravnopravnost Roma; Elvis Vaupotić, fotograf koji radi kao klaun; Jasna Skopljak, profesorica engleskog i španjolskog jezika kojoj život u invalidskim kolicima nikada nije bio prepreka; Sabaduhin Jusić (Budo), svestrani gluhonijemi umjetnik koji osvješćuje društvo i okolinu o gluhonijemim osobama; Maja Badurina, doktorandica u Laboratoriju za molekularnu biologiju Sveučilišta u Rijeci s iskustvom stručne Erasmus prakse na Sveučilištu u Turku, u Finskoj i Yann Hoffmann, EVS volonter.

Kako nam je bilo, možete pogledati u nastavku.