Neka se lokalni glasovi čuju (4. dio)

Neka se lokalni glasovi čuju (4. dio)

Uspješno završena dvodnevna konferencija za mlade Neka se lokalni glasovi čuju!

I ovogodišnjom konferencijom ostvarili smo cilj projekta „Neka se lokalni glasovi čuju“ usmjeren prema demokratskom djelovanju mladih, njihovom osznaživanju za aktivno uključivanje u procese kreiranja lokalnih politika prema mladima kao i sudjelovanje. Projektom se nastoji osvijestiti mlade da politika nisu samo stranke i izlazak na izbore, već da oni sami mogu unaprijediti i potaknuti promjene te pronaći nove načine za uključivanje i kreiranje politike za malde.

Ovogodišnji projekt sadržavao je i regionalne konzuktacije u sklopu IV ciklusa strukturiranog dijaloga u okviru kojih mladi imaju priliku iznijeti svoja mišljenja i prijedloge te na taj način utjecati na odluke koje ih se izravno tiču. Konzultacije su proveli mladi, educirani lokalni koordinatori za strukturirani dijalog iz udruga za mlade.

Događanja prvoga dana konferencije „Neka se lokalni glasovi čuju“ u Rijeci (radionice za mlade), bila je svojevrsna priprema za ključni dio koji će u Rijeku dovesti oko 60 sudionika, službenika koji rade s mladima u gradovima diljem Hrvatske, gradske vijećnike kojima su pitanja mladih i politike mladih srodna te djelatnika Službe za mlade pri Ministarstvu socijalne politike i mladih.

Na konferenciji je sudjelovalo gotovo 60 sudionika (na radionicama za mlade prvog dana njih 30 od 15 do 30 godina starosti), a koji su članovi Udruga i Savjeta mladih iz raznih gradova iz regije. To su redom Rijeka, Kastav, Labin, Crikvenica, Pula, Labin, Lošinj, Rab, Karlovac, Opatija, Novi Vinodolski i drugi.

Fotografije s događaja pogledajte u fotogaleriji i na Facebook profilu udruge.

Konferencija se realizira uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus+ (podakcija K3 Sastanci mladih i donositelja odluka u području mladih) i Primorsko-goranske županije. Partneri na projektu su Mreža mladih Hrvatske, Udruga za mlade Alfa Albona i Institut za društvena istraživanja u Zagrebu.

Konzultacijski dio konferencije ostvaruje se iz sredstava Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije kroz projekt Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog Mreže mladih Hrvatske.

Konferencija za mlade Neka se lokalni glasovi čuju! (Rijeka, svibanj 2015.) – 2.dan