“Di sam ja u toj priči?”

Udruge Mreža mladih Hrvatske, Mladi u EU i Gong Vas pozivaju da sudjelujete na konferenciji za mlade „Di sam ja u toj priči“.
Mladi, učenice i učenici, nastavnice i nastavnici, pričate li o Građanskom odgoju i obrazovanju, što ono za vaš znači? Jesu li mladi kvalitetno informirani? Uključujete li mlade u procese donošenja odluka? Što o svemu kažu mladi diljem Europe?

Cilj konferencije je obrazložiti na koji način uvođenje Građanskog odgoja i obrazovanja otvara prostor za napredak i rast mladih osoba u odgovorne građane i građanke te predstaviti rezultate konzultacija s mladima koje su tijekom 2022. godine provedene s više od 20 000 mladih diljem Europe, a pod nazivom “Zajedno za održivu i inkluzivnu Europu”.

Kroz prvu panel raspravu naziva “Mladi u građanskom odgoju i obrazovanju” razgovarat ćemo o tome zašto je Građanski odgoj i obrazovanje važan i što bi značilo njegovo uvođenje u škole u Šibeniku, a kroz drugu panel raspravu naziva “Mladi u Dijalogu” razgovarat ćemo kako, ono što su mladi kroz konzultacije istaknuli kao važno, primijeniti u radu s mladima u formalnom i neformalnom kontekstu. Na panel raspravama naziva gostovati će mlade osobe, radnici s mladima i predstavnici donositelja odluka.

Konferencija će se održati 30.11.2022. godine u Šibeniku u Kući umjetnosti Arsen, na adresi Obala hrvatske mornarice 1, Šibenik. Početak konferencije predviđen je u 9:30.