Otvoren je još jedan natječaj Foruma za slobodu odgoja “Oboji svijet”

Dragi učenici, učenice, mentorice i mentori, pozivamo vas da se priključite natječaju „Oboji svijet!” koji ove godine slavi 8. rođendan!

Ove godine želimo vam skrenuti pozornost na temu natječaja: prihvaćanje i poštivanje različitosti te individualnih razlika u našem svakodnevnom životu, školama i lokalnim zajednicama. Ljudi se razlikuju po mnogočemu, poput nacionalnosti, vjere, jezika, spolne orijentacije, osobnog i socijalnog identiteta, obiteljskog i socio-ekonomskog statusa, kulture, običaja, tjelesnog izgleda, obrazovanja te po mnogim drugim obilježjima. Svi mi tumačimo međusobne različitosti na brojne načine, a u ovogodišnjem natječaju nas zanima:
Kako vi živite svoje različitosti? Gdje ih sve primjećujete? Kako razumijete različitosti koje vas okružuju? Kako prihvaćate različitosti i što poduzimate kako biste ih razumjeli? Na koji način doprinosite prihvaćanju i poštivanju različitosti unutar svoje okoline? Kako stvarate svoje stavove i razmišljanja o drugima i drugačijima?
Ove godine Europa upoznaje natječaj Oboji svijet! Zahvaljujući EU projektu „Pokreni promjenu!“ koji Forum za slobodu odgoja provodi u partnerstvu s organizacijama iz Slovenije, Italije i Velike Britanije, natječaj će se istovremeno održavati u četiri zemlje. U svakoj zemlji radove će birati zasebna komisija sastavljena od predstavnika organizacija te vanjskih stručnjaka, a najbolji radovi iz svake zemlje bit će predstavljeni na zajedničkoj internet-platformi te finalnoj konferenciji „Pokreni promjenu!“ u studenome 2018. godine.
Natječaj je otvoren od 3. rujna 2018. do 26. listopada 2018. godine. I ovogodišnje prijave su online https://tinyurl.com/y8r66olf pa vas potičemo da pažljivo pročitate pravila natječaja kako bi svi radovi stigli na pravu adresu. Za sve dodatne informacije možete se javiti na adresu elektroničke pošte [email protected] ili potražiti detalje o natječaju na mrežnoj stranici www.fso.hr i Facebook stranici Svi mi koji bojimo svijet tolerancijom.

Nestrpljivo čekamo prve radove i veselimo se svakom od njih!