Održana tribina Mladi – budućnost Rijeke na kojoj su se sučelili kandidati za gradonačelnika Grada Rijeke

Tribina Mladi – budućnost Rijeke ponudila je direktan kontakt kandidata za gradonačelnika Grada Rijeke s mladima u srijedu 17.05.2017. navečer, u klubu Palach, koji desetljećima iritira i konceptualno izaziva ustaljene i uvriježene postulate društva, kulture i politike.
Usprkos sučeljavanju kandidata u Opatiji, bogatom sportskom programu u medijima i sredini tjedna, Palach je opet priuštio riječku alternativu, a ovaj put s odgovorima i prijedlozima samih kandidata.

Naizmjenično 45 sekundi za odgovor po pitanju, s kratkom replikom u dva bloka pitanja, 6 od 7 kandidata – Briščik, Bukša, Mandić, Obersnel, Staničić i Švorinić – prezentirali su svoje viđenje budućnosti Rijeke i pokazali da su mladi vrlo bitno glasačko tijelo.

Dinamičan i konstruktivan koncept kojeg potpisuje Pjer Orlić, glavni urednik Radija Korzo, stvorio je da kandidati često međusobno i s publikom izmjenjuju provale i šale na svoj i tuđi račun što je pridonijelo stvaranju energije kultnog epicentra mladosti iz Kružne ulice.

Mi smo bili najsretniji nakon tribine na afteru u Klubu Bačva na zajedničkom druženju svih kandidata, sudionika, simpatizera, kritičara i mladih bez napetosti, vrijeđanja ili galame pokazujući pritom da je ovo grad koji zaslužuje biti prijestolnica kulture, a da slika koju projiciramo i dalje ovisi samo o nama.

Pitanja je sastavljao mladi politolog Matteo Ristić i djelatnici RICZM Rijeka, te Radija Korzo.

Više pročitajte ovdje.